Redskap i köket

När man ska laga mat krävs det en hel del olika redskap för att matlagningen ska gå så bra som möjligt. Hur mycket man behöver beror på hur pass avancerad matlagning man ska göra, men ofta klara man sig bra med grundredskap.

De första redskapen

Det finns en del redskap som är viktigare än andra. Om man ska kunna laga mat måste man för det första ha kastruller och stekpannor för att kunna tillaga mat av olika slag. Utöver det behöver man också en sax, flera olika knivar och gärna också finare bestick som kan användas vid servering. Man bör också ha olika vispar, slevar och en sil. Detta är den mest basala utrustningen som bör finnas i ett kök. Sedan kan man självklart skaffa mer utrustning och uppdatera sitt kök allt eftersom.

Annan utrustning som kan vara bra att ha

Det finns också annan utrustning som kan vara bra att ha i köket. En osthyvel är bra, liksom ett rivjärn för att skapa tunna skivor eller strimlor. Det kan dessutom vara bra att ha en tång för korv eller tunnare köttbitar. En eller flera stekspadar är alltid på sin plats och en vass pinne för att känna på kokt potatis hör hemma i varje kök.

Bakredskap

Om man vill baka krävs det ofta en hel del andra sker. I dessa fall kan man till exempel behöva en kavel, måttsatser, litermått, degskrapor och flera olika degbunkar för att kunna få ut en deg och senare bakverk. Man kan också behöva olika typer av formar och liknande. Det finns formar man kan göra mjuka kakor i och man kan också köpa kakformar som ser ut som gubbar, grisar, hjärtan, stjärnor och mycket annat. Det är extra viktigt om man till exempel vill baka kakor inför jul eller andra högtider, och man vill att de ska ha vissa former.