Godsaker

Det enklaste sättet att få tag på godis är givetvis i en matbutik men det finns andra fiffiga sätt också. Många företag sätter sin logotyp på godis och delar ut gratis till förbipasserande på mässor och olika evangemang. Skulle man till exempel befinna sig på en mässa för spelbranschen finns det säkert mycket att välja mellan samtidigt som man kan lära sig mer om spelautomater som Duelz. Istället för att köpa godis, fikabröd och kakor kan man såklart göra dem själv i köket. Det är inte så svårt som man ibland kan tro, och oftast tar det inte heller speciellt lång tid. Man kan till exempel baka enkla kakor som kokosbollar utan att ens behöva starta ugnen. Dessa är så enkla att göra att till och med barn kan göra dem! Det svåraste är att smälta smöret och att hantera elvispen. Detta behöver en vuxen ofta hjälpa till med men att rulla bollar och rulla dem i kokos klarar vem som helst.

Man kan också göra sitt helt egna godis. Ett exempel är kola, knäck och andra former av smågodis. Kola kan enkelt kokas med smör, socker och sirap samt andra ingredienser. Samma sak gäller med knäck. Man kan också göra andra roliga godisar genom att smälta choklad och socker. I detta blandar man sedan ner cornflakes. Man skapar sedan små klumpar som man lägger på bakplåtspapper och låter stelna. Dessa former av godis är både enkla och billiga att göra. Dessutom vet man precis vad man får i sig. Man slipper färgämnen, smakämnen och mycket annat som finns i de godisar man i dag kan köpa i affären. Man sparar också en hel del pengar, och när man lärt sig hur man gör kan man enkelt slänga ihop lite godis hemma precis när som helst.

Förutom godis kan man också baka flera olika sorters bullar, göra mjuka kakor i olika smaker med mera. Variationen är oändlig och inte heller detta är speciellt svårt när man väl har lärt sig hur man ska gå till väga. Bakning är dessutom ett bra och roligt nöje för hela familjen. Här kan alla vara med, oavsett ålder och kön. Dekorationer, degblandning och mycket annat är saker som passar alla åldersgrupper.