Den bästa frukosten

Många menar att frukosten är dagens viktigaste mål och i många fall är det troligen inte fel. Det finns en anledning till att hotell världen över dukar upp rejäla frukostbufféer som ofta ingår i rumspriset. Hemma blir frukosten lätt tråkigare. En smörgås, ett glas juice och en kaffe är kanske det allra vanligaste. Någon gång ibland kan det kanske förekomma att man orkar göra sig äggröra, steka lite bacon eller liknande.

Frukost för familjen

När det gäller familjer bör man lägga lite extra krut på frukosten. Det kan till exempel vara klokt att redan kvällen innan göra ordning en smoothie, ordna en skål med yoghurt, eller kanske lite overnight oats som är enkelt och snabbt att ta fram på morgonen? Juice, ett glas mjölk och kaffe går sedan enkelt och snabbt att tillaga och servera.

Snabb frukost för den som har bråttom

Om man är ensamstående, utan barn, kan det hända att man prioriterar annat än att ordna frukost. Ett sätt att dra ut på frukosten är givetvis att ha en rolig aktivitet man håller på med samtidigt som man äter. Det kan vara att se på en bra film, man läser något intressant eller att man spelar på ett online casino via nyslots.com. Tiden går fort när man har roligt. En snabb och enkel frukost är dock enkelt att ordna kvällen innan. Man kan till exempel koka ägg och förvara i kylskåpet över natten. Ägget är sedan lätt att skala och äta som det är på morgonen. Under tiden man väntar på att kaffet ska bli klart kan man också rosta ett bröd och göra sig en smörgås och detta mättar bra.

Nackdelar med att inte äta frukost

Om man inte äter frukost är risken stor att man börjar bli småhungrig långt innan lunchen. Då kan det vara lätt att man börjar småäta och sedan inte orkar äta riktig mat under lunchen. Detta gör att man snabbt fastnar i en ond spiral där man börjar äta onyttigt istället för att äta riktig och lagad mat. Det kan därför vara mycket klokt att äta frukost, även om man har mycket bråttom på morgonen.